Operation Clean Sweep®

HSV neemt deel aan Operation Clean Sweep®. Met de ondertekening van onze belofte onderschrijven wij de nut en noodzaak om bij te dragen aan een beter milieu en om verspreiding van plastic deeltjes en zwerfvuil tegen te gaan. 

HSV neemt deel aan Operation Clean Sweep

Operation Clean Sweep® | Het milieu centraal

Deelname aan Operation Clean Sweep® is voor HSV een logische stap. Bij onze organisatie staat het milieu en de toekomst van onze aarde centraal. Een beter milieu begint nog altijd bij onszelf, geloven wij bij HSV. Met die reden worden er door ons bedrijf, al enige jaren, meerdere duurzaamheidsinitiatieven ontwikkeld en geïmplementeerd. Dat gaat van duurzame energie tot het tegengaan van verspilling, maar ook het recyclen en hergebruik van particle foams.

Onze aanpak tegen afval en zwerfvuil

Om ervoor te zorgen dat plastic afval en zwerfvuil niet in het milieu terecht komt worden mogelijke bronnen van vervuiling geïnventariseerd en aangepakt. Medewerkers ontvangen regelmatig een training. De opgedane kennis zetten zij vervolgens in om plastic granulaat te behouden en daar waar nodig doeltreffend te verwijderen.

De werkomgeving is en wordt verder geoptimaliseerd en er zijn technische maatregelen genomen om het morsen van pellets (grondstoffen), beads (geëxpandeerde kunststof) en restmateriaal tegen te gaan.

Oog voor logistieke keten

Er is bij HSV ook oog voor de logistieke keten. Zo krijgen onze relaties de mogelijkheid om schoon EPS- en EPP-materiaal te retourneren voor recycling en hergebruik.

Duurzaam & circulair produceren

Bij HSV wordt zuinig omgegaan met hulpbronnen en wij dragen graag bij aan de circulaire economie. Naast het tegengaan van verspilling bieden wij onze relaties de optie om recyclaat (gerecycled materiaal) in te zetten, voor de vervaardiging van producten en halffabricaten. Tijdens het productieproces wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energie en groene stoom. Wel zo duurzaam!

Duurzaam product ontwikkelen

Wilt u een duurzaam product laten ontwikkelen en meer weten over de productiefaciliteiten van HSV? De particle foam engineers adviseren u graag. Gebruik onderstaande button en stel uw vraag direct aan een van onze engineers.

Over Operation Clean Sweep (OCS)

Operation Clean Sweep® (OCS) is ruim 25 jaar geleden in het leven is geroepen. Met dit programma zet de kunststofindustrie zich wereldwijd in om afvalmateriaal en zwerfafval in het milieu te voorkomen. Hier vindt u meer over Operation Clean Sweep.

Tegen 2024 verwacht de Europese Commissie dat de kunststofindustrie op transparante en kwantitatieve wijze aantoont dat het verlies van pellets afneemt en dat er echte maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat dit in het milieu terechtkomt. HSV neemt hierin haar verantwoordelijkheid.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers