40 uur per week

Heb jij oog voor mensen én techniek? Ben jij een leider en een verbinder? Weet jij de balans te houden tussen daadkracht en geduld? Jij bent als Manager Operations verantwoordelijk voor de aansturing van de teams die primair verantwoordelijk zijn voor het op tijd en binnen kosten leveren van kwalitatief goede producten aan de klanten.

Wat HSV jou biedt

Een mooie uitdagende en afwisselende functie bij een stabiel familiebedrijf, waar gewerkt wordt met een langetermijnvisie.

Een managementfunctie met verantwoordelijkheid en waarin je zelfstandig kunt werken. Een veelzijdige functie waarbij veel wordt gevraagd, maar waar je ook veel naar je eigen hand kunt zetten.

Een organisatie die volop in beweging is. Geen dag is hetzelfde en er zijn voldoende uitdagingen waarmee jij aan de slag kunt gaan.

Goede primaire arbeidsvoorwaarden met daarnaast een winstdeling en een pensioenregeling. Daarnaast is  persoonlijke ontwikkeling en groei erg belangrijk. Dat kan binnen de eigen organisatie, maar ook via een cursus of opleiding.

Manager Operations, dit ga je doen

 • Je geeft dagelijkse leiding aan alle operationele activiteiten en zorgt voor een kwalitatieve en kwantitatieve bedrijfsvoering op de afdeling Operations.
 • In samenwerking met teamleiders en managers zorg je ervoor dat mensen zich kunnen ontwikkelen en je werkt gestructureerd aan successieplanning binnen Operations.
 • Samen met de directie, het MT en medewerkers creëer je een continue verbeter structuur en cultuur: leren van fouten, problemen structureel oplossen, afmaken van verbeteringen (‘fouten maken mag, als we er maar van leren’). Je implementeert de hiervoor in te zetten modellen, zoals 5S en LEAN.
 • Het doorvertalen van de bedrijfsstrategie naar Operations en dit omzetten in jaarplannen, doelen en budgetten.

Met wie ga je dit doen?

Jouw team bestaat uit een Manager Bedrijfsbureau, Teamleiders productie (3), assemblage (1) en logistiek (1). Jij bent indirect verantwoordelijk voor ongeveer 90 medewerkers, waarvan een groot deel in een drieploegendienst werkt.

Daarnaast werk je nauw samen met de Manager Techniek. Hij is met zijn team verantwoordelijk voor onderzoek (denk aan nieuwe technologieën of materialen) en ontwikkeling (denk aan nieuwe processen of matrijzen voor projecten). De Manager Techniek is een belangrijk aanspreekpunt ondermeer wanneer het gaat om technische verbeteringen, zoals implementatie van automatisering, smart industry en investeringen.

De Quality Manager is, samen met de Quality Control medewerkers (3), een belangrijk aanspreekpunt bij kwaliteitsvraagstukken en de HR Manager ondersteunt je wanneer het gaat om personele aspecten. Je maakt onderdeel uit van het Management Team en rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director.

Waar je gaat werken

Als Manager Operations P&I ga je werken bij een top maakbedrijf, nummer 44 van de Nederlandse Maakindustrie (MT 2021). Wij zijn the particle foam engineers en wij leveren een breed spectrum aan matrijsgevormde en lichtgewicht oplossingen, vervaardigd uit particle foams. Deze toepassingen worden ingezet in verschillende markten waaronder de lucht- en klimaatbehandeling (HVAC), automotive, Urban Mobility en in de luchtvaartindustrie. De vragen die wij moeten beantwoorden worden steeds complexer en de eisen steeds hoger. Wij hebben vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen. Wij zijn een innovatief en internationaal opererend familiebedrijf dat al jaren gezond doorgroeit.

Bekijk de video en krijg een indruk van onze organisatie.

Kenmerkend voor ons familiebedrijf is de platte organisatiestructuur, er wordt veel waarde gehecht aan een goede samenwerking en korte lijnen. Er is ruimte is voor plezier en successen worden gevierd. Teams en afdelingen werken plezierig en nauw met elkaar samen, om te komen tot mooie productoplossingen voor onze klanten.

Wij zijn toonaangevend in de verwerking van expandeerbare kunststoffen. Tot onze klantenkring behoren zowel vooraanstaande multinationals uit de witgoed-, de elektronica-, de auto- en de apparatenindustrie alsook vele middelgrote bedrijven.

Wat breng je mee?

 • Je bent communicatief vaardig en in staat om mensen mee te nemen en te motiveren.
 • Als leidinggevende vind jij het heel normaal om zichtbaar te zijn op de werkvloer. Je bent daadkrachtig, durft beslissingen te nemen en zorgt ervoor dat zaken worden afgerond.
 • Je gelooft in het ontwikkelen van mensen door onder meer op een structurele wijze feedback te geven op gedrag en aan te spreken op verantwoordelijkheden.
 • Je ziet geen problemen, maar uitdagingen. Hierbij ga je voor een efficiënte en effectieve oplossing, die je dan ook doorvoert. Door jouw kennis en kunde speel je een belangrijke rol in het verder bouwen aan de organisatie.
 • Je hebt een goede visie op en ervaring met (operationele) processen, people management, logistiek, kwaliteit, veiligheid, continue verbeteren en cultuur.
 • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde of Chemische Technologie, aangevuld met relevante bedrijfskundige cursussen of opleidingen.
 • Tot slot heb je kennis van en ervaring met ERP-systemen en relevante werkervaring in een technische maakomgeving.

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en heb jij interesse in een afwisselende baan bij een gezond familiebedrijf?  Ga naar deze pagina op SchakelPunt, vul jouw gegevens en motivatie in, upload je CV en solliciteer direct. Of Bel Rohan Bruggink [Consultant |  SchakelPunt] +31(0)6-55 831 741 voor meer informatie.

SchakelPunt ondersteunt HSV bij het invullen van deze vacature.