Duurzame stoom voor HSV

HSV is over op groene stoom

Sinds kort is HSV over op ‘groene stoom’. Groene stoom is duurzaam opgewekt uit hernieuwbare biomassa. Wij reduceren ons gasverbruik daarmee met 100%! HSV is een betrokken onderneming als het gaat om onderwerpen zoals verduurzamen en het milieu. Wij vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Al jaren dragen wij daarom op tal van manieren ons steentje bij. Bijvoorbeeld in ons productieproces, bij de keuze van onze machines, het gebruik en de verwerking van partikel schuimen. Het recyclen van onze materialen en het reduceren van de uitstoot van CO2. Nieuwe ontwikkelingen op dit gebied houden wij dan ook nauwlettend in de gaten.

Zo kwamen wij een tweetal jaren geleden in contact met Biomassacentrale De Vallei (BDV) en heeft HSV de keuze gemaakt om over te gaan op duurzame stoom. In de afgelopen periode zijn de voorbereidingen getroffen en is de stoomleiding van BDV naar HSV gerealiseerd.

De Stoomleiding

Een leiding van 1,5 km aanleggen voor 13 bar stoom, rekening houdend met afschot, condenswaterafvoer, uitzetting van de leiding en beperken van warmteverlies is op zich al een hele opgave. Dit gedeelte is uitgevoerd door twee ingenieurs van Rotterdam Engineering. Zij zijn bekend met ondergrondse stoomleidingen en stadsverwarmingssystemen. Hierbij werd ook rekening gehouden met alle leidingen en riolen die reeds ondergronds aanwezig zijn.

Middels een 9-tal betonnen condensputten, voor het afvangen en terugsturen van condenswater, heeft men het afschot kunnen realiseren. Het opvangen van de uitzetting wordt gerealiseerd door de stoomleiding (150mm diameter) in een andere stalen leiding (omhulsel) te laten bewegen.

Om zo min mogelijk last te hebben van condensvorming in de stoomleiding wordt de stoom bij BDV oververhit. Verder is de leiding geïsoleerd met steenwol en wordt er, net als bij de welbekende thermosfles, een vacuüm getrokken tussen de twee leidingen om zo min mogelijk warmte te verliezen.

Inmiddels is de stoomleiding en de communicatie getest, zijn processen volledig ingeregeld en kunnen wij u melden dat HSV over is op duurzame stoom.

Zo is het voor ons mogelijk geworden om tijdens het productieproces, voor de realisatie van producten voor onze klanten, een directe bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers