Leuke Baan?

HSV groeit en zoekt technische doeners! Maak nu de transfer van je leven en klik op de button voor meer informatie.


Meer dan 55 jaar toonaangevend

HSV Moulded Foams Group is al 55 jaar toonaangevend in de verwerking van expandeerbare kunststoffen, de zogenaamde partikelschuimen.

Wij zijn:

HSV the particle foam engineers

HSV Moulded Foams Group heeft werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland en Polen. Wij produceren matrijsgevormde producten uit bijvoorbeeld EPS (airpop® engineered air), EPP en EPE en vele technische varianten. Tot onze klantenkring behoren zowel vooraanstaande multinationale ondernemingen uit de witgoed-, de elektronica- de automobiel- en de apparatenindustrie alsook vele middelgrote bedrijven die voor een maatproduct bij ons helemaal aan het juiste adres zijn. Onze relaties vertellen ons dat wij flexibel zijn en dat we ons vak verstaan, onze wereld draait om U!

Productie en service door heel Europa

HSV Moulded Foams Group

HSV
Packaging & Insulation
NV Ede

HSV UK NL BE DE CZ PL

HSV Moulded Foams Group in getallen

 • 44 000 000
 • euro omzet
 • 4
 • werkmaatschappijen
 • 2
 • saleskantoren
 • 6
 • productielocaties
 • 257
 • Medewerkers
 • 11
 • enigineers
 • 4
 • CAD-naar-CNC freesmachines
 • 1
 • rapid proto station

Passie voor engineering

Om ons werk als engineers goed te kunnen doen hebben we goede mensen en goed gereedschap nodig.  Daarom werkt er een team van 11 engineers bij HSV, BSc en MSc, dit zijn uw co-creators. Wij werken met een Windchill portal voor eenvoudige data uitwisseling, we voeren moldflow en FEM analyses voor u uit. Wij beschikken over meerdere CAD2CNC frees stations. Wij werken uw product terug naar CAD, via reverse engineering.

Productie op maat

Productie op maat betekent dat wij geen vraag uit de weg gaan. Onze sales engineers zijn aanwezig in NL, PL, UK en D. Wij verwerken alle bekende grondstoffen EPS (airpop® engineered air), EPP, EPE, ETPU, Piocelan, E-POR, ARCEL, HIPS, Suncolor en varianten.  Wij doen dit op machines die in grootte variëren van 400x300 tot 2.500x1.600mm waarbij onze energievoorziening veelal uit duurzam bronnen afkomstig is. Wij passen spiegellas technieken toe om nog grotere producten te maken. Wij recyclen veel grondstoffen.

Excellente service

Wij passen ons aan uw leveringswensen aan. Just-in-time, kanban, data integratie, rolling forecast, vraagvoorspelling, warehousing. Wij kunnen onze datasystemen met de uwe koppelen. We beschikken over een eigen testlaboratorium waar we destructieve of duurtesten kunnen doen. Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd en wij voeren project management uit in de zin van PPAP, FMEA.

Slechts 2% grondstof is nodig om een 100% product te maken uit onze geëxpandeerde kunststoffen. De overige 98% is niets anders dan gewone lucht. Dit zeer lage grondstoffengebruik geeft al aan dat onze grondstoffen bijzonder spaarzame materialen zijn.

98% lucht, 2% grondstof

Bovendien worden door middel van uitgekiende designs altijd materiaalzuinige ontwerpen ontwikkeld, waarbij niet meer grondstof wordt gebruikt dan voor de productfunctie strikt noodzakelijk is.  Met zo weinig grondstof zo'n groot effect bereiken is niet veel materialen gegeven. Listige engineering levert producten op die u met een groen geweten kunt inzetten. Ze besparen op energie, gewicht, breuk, schade, tijd, ruimte en CO2 uitstoot. Overal ter wereld vertrouwt de maakindustrie, de food, de pharma, de automotive, de aviation op de innovatieve werking van partikelschuimen.

Windmolens en Zonne-energie

De stroom die HSV gebruikt is 100% groen. De elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen, die op onze daken bevestigd zijn en wij hebben directe contracten met verschillende windmolen exploitanten. In onze producten, onze materialen en onze productie dragen wij zoveel mogelijk bij aan vermindering van CO2 uitstoot en het verlagen van de CO2 footprint.

Recycling

Omdat onze materialen veelal van standaard kunststoffen zijn vervaardigd, zijn ze eenvoudig te recyclen. Nederland kent met 64% het hoogste inzamelpercentage voor EPS. Daarnaast is EPS voor 100% te recyclen en vormt daardoor een bruikbare grondstof voor tal van andere kunststof producten. Steeds meer gemeenten stellen op hun afvalstoffenwerf aparte inzameling voor EPS ter beschikking. Wij halen dat op en verwerken dat in nieuwe producten. Onder het motto grondstof voor grondstof zijn door de EPS-industrie inmiddels diverse succesvolle inzamelstructuren in het leven geroepen. De EPS-branche loopt daarmee voorop binnen de kunststofverwerkende industrie. Steeds meer gemeenten worden aangesloten op het EPS inzamelingsnetwerk via onze branchevereniging Stybenex. Op deze gemeente werven wordt EPS (airpop® engineered air) afval uit verpakkingen apart ingezameld en aan betrokken bedrijven terug geleverd die het weer verwerken in nieuwe producten.

Werken bij HSV Packaging & Insulation

Zoek je een leuke baan en wil jij werken bij HSV Packaging & Insulation? Wij zijn the particle foam engineers en al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het engineren, fabriceren en assembleren van lichtgewicht producten uit particle foams. HSV is een internationaal familiebedrijf waarin teams en afdelingen plezierig en nauw met elkaar samenwerken om te komen tot mooie productoplossingen voor onze klanten. HSV is regelmatig opzoek naar nieuw personeel om haar team, van vaste medewerkers, te versterken. Naar vacatures.

Partners

HSV the particle foam engineers, member of EUMEPS Power Parts
HSV the particle foam engineers, member of IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V.
HSV the particle foam engineers, aangesloten bij Stybenex, vereniging van EPS fabrikanten
HSV the particle foam engineers. EPP forum
HSV the particle foam engineers arpro approved
HSV member of PolystyreneLoop EPS recycling
EPS Cycle - the particle foam engineers van HSV zamelen EPS in voor recycling

Direct contact met één van onze engineers?

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar en informeren u graag.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers