Van opvulblokje tot een Airbus A 380,
partikelschuimen vinden overal hun weg.

Partikelschuimen kenmerken zich doordat ze licht zijn, ze robuust zijn, ze isoleren, schokken absorberen, aanloopkosten relatief laag zijn en doordat ze makkelijk te recyclen zijn.

Feasibility study | Maakbaarheid van uw product toetsen

Een nieuw kunststofproduct ontwikkelen of redesign; dat begint bij een goed ontwerp. Al in de beginfase van het productontwerp kunt u daarom een beroep doen op de particle foam engineers van HSV en een feasibility study aanvragen. Tijdens deze study analyseren en beoordelen de engineers van HSV of uw productontwerp uitgevoerd kan worden in particle foams (EPS, EPP, ETPU e.d.), kunststofspuitgieten of met een combinatie van beide technieken, de hybride oplossingen. U ontvangt vrijblijvend advies, krijgt inzicht in de mogelijkheden voor uw product en/of halffabricaat en de benodigde doorlooptijd, voorzien van een eerste kostenindicatie. Meer over de feasibility study. Feasibility study aanvragen

Toepassing in technische constructies

In technische constructies brengen wij het beste van onze partikelschuimen bijeen. Ze lenen zich bij uitstek voor een combinatie van beschermen, isoleren en monteren. Uitsparingen, kanalen, componentopname, motoren, bekabeling combineert u efficiënt in één behuizing. Pas de sluitingen en verbindingen toe die uw ontwerp verder optimaliseren. Bespaar op ommanteling en kijk onder ‘kleuren en texturen’ voor mogelijkheden om de esthetische waarde te verhogen.

Bekijk alle projecten

Toepassing in Logistieke oplossingen

In de hedendaagse logistieke keten past u partikelschuimen toe in herbruikbare trays en bescherming van waardevolle halffabrikaten. Transport over langere afstanden is mogelijk door slimme vouwboxen toe te passen die retour volume verkleinen. Lichtgewicht, aantrekkelijk geprijsd , herbruikbaar en recylebaar.

Bekijk alle projecten

Toepassing in Isolerende producten

Partikelschuimen bestaan voor 98% uit lucht en lucht isoleert. Dit biedt een scala aan mogelijkheden om te koelen of om te verwarmen. De isolerende werking van partikelschuimen werd al eerder ontdekt door de food, de catering, de bouw, in de pharma en in de consumenten markt.

Bekijk projecten

Toepassing in Schokabsorptie, beschermen en verpakken

Partikelschuimen zijn excellente energieabsorbers. Dat geeft een prima uitgangspunt voor het ontwerpen van bodyprotectors, reddingsmiddelen, hoofdbescherming, bumpers, sidecrashpads, of transportverpakkingen. airpop® engineered air (EPS) presteert beter in ‘single impact’ gevallen, bijvoorbeeld verpakking. EPP biedt weerstand aan multiple impacts en is geschikt voor autobumpers en helmen of ondervloeren van kunstgrasvelden

Bekijk alle projecten

Toepassing in Gewichtsbesparing

Overal waar gewicht van doorslaggevend belang is, spelen partikelschuimen een hoofdrol. Denk hierbij aan de luchtvaart en de automotive. Onze materiaal en materiaalcombinaties geven mogelijkheden versterkte delen en inserts toe te passen die ultiem lichte constructiedelen opleveren.

Bekijk alle projecten

Toepassing in Design en vorm

Door toepassen van kleuren en textuur op partikelschuimen zijn aantrekkelijke producten te ontwerpen. Door de lage begininvestering in matrijzen komt het terugverdienmoment snel in zicht.

Bekijk projecten

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers