Een nieuwe verdampingsinstallatie voor Oxy-com

Oxy-com stond voor de uitdaging om voor een wereldwijd opererende klant een compleet nieuwe verdampingsinstallatie te ontwikkelen.

De basis hiervoor was de door Oxy-com zelf ontwikkelde Oxyvap-module. Steekwoorden waren o.a. goede thermische eigenschappen, geluidsreductie, verlagen van de operationele kosten en het minimaliseren van de zichtbaarheid van het eindproduct.

In de meeste gevallen is de vormgeving van verdampingsinstallaties verre van ideaal. Kopers zien zich vaak geconfronteerd met een plompe, lawaaierige doos op het dak, vaak tot ongenoegen van de omwonenden. Op basis van de gestelde eisen zag Oxy-com zich daarom genoodzaakt een installatie te ontwikkelen waar de huidige voordelen verder geoptimaliseerd zouden worden en de hierboven genoemde nadelen drastisch teruggebracht en zelfs geëlimineerd zouden worden.

De oplossing die tot stand kwam: door de hoogwaardige technologie van Oxy-com en de nauwe samenwerking met HSV is een verdampingsinstallatie uitgevonden die stiller, kleiner en compacter is.

Zo is het mogelijk geworden om dit product volledig uit het zicht, tussen de houten spanten van het dakbeschot te monteren. Alleen het bovenste deel van de ventilatiebehuizing is zichtbaar.
Verder is de gepatenteerde (EPP-)constructie zo ontwikkeld dat de deels vouwbare behuizing in elkaar kan worden geklikt zo vindt de eindassemblage nu bij de klant plaats. Dit scheelt in transportkosten en levert een besparing in assemblagetijd op van circa 75%. Als gevolg van het modulair ontwerp is bovendien elk systeem uit te breiden met meerdere Oxyvap-verdampers om de benodigde koelingscapaciteit te leveren.

De nieuwe Oxyvap is innovatief, zowel qua constructie als in ontwerp, mede door toepassing van andere materialen en processen, waardoor onder andere ook de stromingsprofielen sterk verbeterd zijn. Het gebruik van matrijsgevormde EPP-delen zorgen voor een lichtere en beter geïsoleerde behuizing; door de ventilator aan de andere kant van de verdampers te plaatsen wordt niet alleen de luchtstroming door de verdampers verbeterd, maar ook het geluid gedempt. In het nieuwe ontwerp is ook het aantal benodigde componenten sterk omlaag gebracht: van meer dan 400 tot slechts 28 in totaal.

Resultaat: de Oxyvap is een compact, geluidsarm, modulair direct evaporatief koelingssysteem dat zowel esthetisch als technisch aan de eisen voldoet.

Meer weten over hoe de particle foam enigineers van HSV met u meedenken om te komen tot uw productoplossing? Neem contact met ons op sales@hsv.nl of bel: 0318 648 999.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers