Orcon HRC-300 Ecomax | Duurzaam EPP in zichtdeel

Vanwege de steeds strenger wordende bouwregelgeving en de overgang naar gasloze woonwijken zagen wij bij Orcon de noodzaak om een nieuwe balans ventilatie unit te ontwikkelen, de HRC-300 Ecomax. Duurzaam EPP is als zichtdeel verwerkt in dit strakke staaltje Dutch Design.

Sander Bruis, Manager Productontwikkeling bij Orcon;

Door gebruik te maken van EPP behalen we een hoge luchtdichtheid en zijn we gekomen tot een robuust concept, ook geeft EPP ons ruime vormvrijheid en een uniek design!

Maatschappelijk verantwoord produceren & CO2 footprint laag houden

“Orcon wil haar producten graag op een zo maatschappelijk verantwoorde manier produceren. Onze assemblage afdeling is gevestigd in Ede, en mede door te kiezen voor HSV is de afstand tussen productielocatie van de body’s en de assemblagelocatie van de toestellen zeer klein. Dit draagt bij aan een gunstige impact op onze CO2 footprint en is daarmee ook milieuvriendelijker.

Door de slimme opbouw hoeft er geen afdichtingskit in het toestel toegepast te worden, ook dit heeft een gunstige impact op de footprint van dit nieuwe toestel,” aldus Sander Bruis.

Orcon HRC-300 Ecomax. Duurzaam EPP van HSV in zichtdeel

Het ontwikkeltraject | De samenwerking

Ruim 15 jaar werken Orcon en de particle foam engineers van HSV met plezier samen bij de ontwikkeling van balansventilatie en andere HVAC-oplossingen.

Verbeterde technieken | Toestel onderhoudsvriendelijker

In de 25 jaar dat wij balansventilatie oplossingen in ons productgamma voeren zagen wij nu kans om, door de komst van nieuwe  en verbeterde technieken, een veel slimmer, geluidsarmer, zuiniger en onderhoudsvriendelijker toestel te ontwikkelen en op de markt te brengen. Daarbij is ook rekening gehouden met de steeds strenger wordende bouwregelgeving.

Een ander belangrijk aspect voor deze ontwikkeling is dat wij met een betaalbare oplossing wilden komen die op een efficiënte manier een buitengewoon binnenklimaat in de woning brengt. Daarnaast moest het nieuwe toestel eenvoudig gecombineerd kunnen worden met een warmtepomp.

Ontwikkeltraject | Best performance en betaalbare prijs

Een ontwikkeltraject gaat altijd met ups en downs en is een voortdurende zoektocht naar de meest optimale oplossing, vervolgt Sander. Het betekent dus ook heel vaak opnieuw beginnen. Gaande het traject was er een voortdurend spanningsveld tussen de beste performance, afmetingen en een betaalbare prijs.

Door gebruik te maken van EPP wordt een hoge luchtdichtheid behaald en staat er een robuust concept, ook geeft EPP ruime vormvrijheid en een uniek design.

Daarnaast vinden wij het bij Orcon belangrijk het dat toestel gemaakt kan worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dit betekent dat het toestel qua opbouw zo eenvoudig mogelijk samengesteld moet worden (poka yoka). Na vele meetings is er een goede balans ontstaan en was de geboorte de HRC-300 Ecomax een feit.

Orcon HRC-300 Ecomax. Duurzaam EPP van HSV in zichtdeel

Orcon HRC-300 Ecomax, duurzaam EPP van HSV in zichtdeel

 

Uitdagende planning | Meedenken met Orcon

HSV durfde het aan om zich te committeren aan een uitdagende planning en heeft hierbij ook gezocht naar mogelijkheden die buiten de gebaande paden liggen. Na het afronden van de matrijzen heeft HSV ons goed geholpen bij het tot stand komen van de geassembleerde body’s die aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen. De EPP delen zijn in ons toestel erg zichtbaar en daarom is het van groot belang dat deze delen kaarsrecht en zonder imperfecties uit de productie komen.

Samenwerking | Zonder wrijving geen glans

De samenwerking in dit project was regelmatig uitdagend, maar uiteindelijk geldt: zonder wrijving geen glans. HSV was continue kritisch over de te kiezen oplossingen en wij waren dat op onze beurt richting HSV. Dat is niet altijd eenvoudig. Anderzijds is het beter om samen vroegtijdig een aandachtspunt te signaleren en op te lossen dan later in het traject.

Over de HRC-300 Ecomax

Het balansventilatiesysteem HRC-300 Ecomax is slim, extreem zuinig, geluidsarm en werkt volledig automatisch. Het is geschikt voor nagenoeg alle toepassingen in de woningbouw en heeft een ruime keus aan aansluitmogelijkheden (16). Dankzij een intelligente sensorsturing ventileert het apparaat enkel in de hoogste stand wanneer dat nodig is. Het resultaat: een uiterst gezond en comfortabel binnenklimaat én een lagere energierekening op elk moment

Het energieverbruik van dit toestel is laag. Door de sterk isolerende EPP-behuizing is het geluidsniveau uiterst gering en bezit dit toestel het hoogste thermische rendement in de markt (99.7%). Meer over de HRC-300 Ecomax vindt u op de website van Orcon.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers