Toename van recycling airpop® engineered air (EPS), ook bij HSV
Op initiatief van brancheorganisatie Stybenex, de vereniging van airpop® engineered air(EPS) verwerkende bedrijven, is in 2008 gestart met de gescheiden inzameling van airpop® engineered air (EPS). Sinds die periode zien we een toename in de recycling van airpop® engineered air (EPS), ook bij HSV. airpop® is in de volksmond ook wel bekend als piepschuim. HSV is lid van brancheorganisatie Stybenex.
Toename van recycling airpop®engineered air
Particulieren kunnen momenteel bij ca. 130 gemeentelijke milieustraten schoon airpop®-afval inleveren. De verwachting is dat er in 2020 zo’n 360 airpop®-inzamelpunten verwezenlijkt zijn. Met dit aantal inzamelpunten kan ca. 1.500 – 2.000 ton airpop®-afval ingezameld en herverwerkt worden en dat is goed nieuws voor het milieu.
Zuinig omgaan met onze hulpbronnen | Recycling airpop® bij HSV
Bedrijven kunnen rechtstreeks bij HSV hun schone airpop® engineered air (EPS) afval aanleveren. HSV recyclet dit materiaal in eigen beheer en zet deze grondstof weer in. Zo levert HSV een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie en gaan wij zuinig om met onze hulpbronnen.
airpop® leent zich perfect voor recycling en hergebruik.
Doorgaans wordt ingezameld airpop® op twee manieren verwerkt.
Ingezameld verpakkingsmateriaal wordt gemalen en gezeefd, daarna kunnen de EPS-parels (de bouwsteen van airpop®) opnieuw worden bijgemengd met virgin (nieuwe) polystyreen parels. Omdat deze parels al gestoomd zijn, scheelt dat behalve grondstof ook energie. Vaak worden de losse, teruggewonnen, parels direct gebruikt als vulling, bijvoorbeeld voor zitzakken, granulaat voor land- en tuinbouw, of voor gewichtsbesparing bij betonmortel.
Een andere verwerkingsmanier is het smelten en compacteren tot blokken en smelten tot polystyreen granulaat. Dit granulaat wordt verwerkt in allerlei harde kunststof vormdelen. Meer weten over airpop? Bezoek airpop.info of informeer bij een van onze medewerkers.