Groente langer vers in een box van airpop (EPS)

Het Laboratory of Vegetable Crops, Department of Horticulture, Aristotle University of Thessaloniki, Greece heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit en de houdbaarheid van groenten. In verschillende testopstellingen werden broccoli, tomaten en spinazie opgeslagen in airpop (EPS) boxen en in golfkartonnen dozen. De resultaten zijn verbluffend;

Groente blijft dagen langer vers bij gebruik van airpop® boxen. De reden? airpop® bestaat voor 98% lucht en lucht is een perfecte isolator.

Groente blijft langer vers in airpop EPS verpakking

Conclusies die er niet om liegen

De conclusies liegen er niet om. Broccoli die in airpop® boxen wordt bewaard behoudt tot zeker 21 dagen haar voedingswaarde, haar kleur en textuur en er is nagenoeg geen gewichtsafname. Door de hoogwaardige isolerende werking van het materiaal blijft de temperatuur in de box laag (5 °C) zonder gebruik te maken van ijs.

Wordt broccoli opgeslagen in kartonnen dozen (15°C, de gemiddelde temperatuur in supermarkten) dan gaat de kwaliteit van de groente erg snel achteruit. De roosjes van de broccoli zijn binnen zeven dagen geel, de voedingswaarde is sterk verminderd en het gewicht is aanzienlijk afgenomen. De broccoli is niet meer geschikt voor consumptie.

In kartonnen dozen kan groente alleen tijdelijk koud gehouden worden met ijs, dat vervolgens smelt. Koelen met ijs brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, water dat in contact komt met groente veroorzaakt microbiële infecties.

Ook voor de opslag van tomaten is onomstotelijk bewezen dat airpop® verpakkingsmateriaal bijdraagt aan het verlengen van de versheid, de levensduur en kwaliteit. Juist ook door de contante luchtvochtigheid, die de gesloten airpop®-omgeving biedt, transpireren tomaten minder dan in een kartonnen doos. Wordt de temperatuur in de box op 10 of 20 ° C gehouden dan blijft de kwaliteit gedurende een periode van 15 dagen gelijk, voor zowel rode rijpe, oranje en groene tomaten. Worden tomaten in een kartonnen doos bewaard dan is deze periode aanzienlijk korter.

Bij spinazie werd één deel op een temperatuur van 5 ° C bewaard, aanbevolen voor de opslag van bladgroenten en de rest op 10 ° C, veelvoorkomend binnen de retailmarkt. In airpop®-boxen blijft de luchtvochtigheid constant, vanwege de isolerende werking van het materiaal. Zo wordt het mogelijk om spinazie op een goed kwaliteitsniveau te houden gedurende een periode van 10 dagen op 10 °C of 15 dagen op 5 °C. In de kartonnen verpakkingen werd dagelijks een ernstige variatie in de relatieve vochtigheid geregistreerd, dat al snel bacteriegroei en verkleuring van de bladspinazie veroorzaakte.

airpop® (EPS)

           

Karton

Isolerende werking

Groente langer geschikt voor consumptie

Geen isolerende werking

Groente kort geschikt voor consumptie

Geen gezondheidsrisico’s Gezondheidsrisico’s aanwezig
Minder voedselverspilling Meer voedselverspilling
Milieuvriendelijk: minimaal gebruik van grondstof (2%) en hulpbronnen, Circulair en oneindig recyclebaar Milieuonvriendelijk, meer grondstoffen en hulpbronnen nodig tijdens het productieproces.

 

Groente langer geschikt voor consumptie dankzij airpop (EPS).

Groente langer geschikt voor consumptie dankzij airpop (EPS).

Meer informatie

Meer inhoudelijke informatie over het onderzoek vindt u hier. Heeft u vragen over airpop® en de mogelijkheden van 98% lucht? Neem contact op met the particle foam engineers van HSV.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers