HSV sponsor Solar Team Eindhoven

HSV is sponsor van Solar Team Eindhoven (TU/e) en Stella Vita. Het rijdende huis op zonne-energie, Self-sustaining House On Wheels [SHOW]. Dit mobiele huis geeft zoveel zonne-energie af dat je erin kunt wonen, werken, leven en rijden. Alles komt samen in één onafhankelijk energiesysteem.

“De Stella Vita maakt je compleet zelfvoorzienend en onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Hierdoor ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, zonder het milieu te belasten”, aldus Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven, “Stella Vita geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt.”

Sponsoring, ontwikkeling van innovatieve technologieën

HSV stimuleert de ontwikkeling van innovatieve technologieën die een constructieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst en een beter milieu. Sponsoring van dit project past daarom binnen het gedachtegoed van onze organisatie.

Lichtgewicht en duurzaam keukenblok

Berco Truck Components bv, één van de sponsoren van het Solar Team, is bekend met EPP als toegepast materiaal en heeft dit project  bij de particle foam engineers van HSV onder de aandacht gebracht. In samenwerking met Berco heeft HSV de EPP delen voor dit lichtgewicht en duurzame keukenblok geleverd voor Stella Vita.

Het particle foam EPP is gezien haar materiaaleigenschappen uitermate geschikt, want EPP is licht in gewicht, robuust, voedselveilig, eenvoudig te reinigen en volledig recyclebaar. Meer over de materiaaleigenschappen van EPP vindt u op de pagina materialen.

Het keukenblok is volledig opgebouwd uit gefreesde EPP delen. Het bestaat uit een aantal kasten, laden, deuren en is voorzien van een ombouw. De EPP delen zijn verder afgewerkt met een ‘laagje’ EPP met textuur aangebracht middels lasertextuur in een matrijs. Dit draagt bij aan de functionaliteit en het geeft dit keukenblok een moderne en strakke uitstraling.

Over Stella Vita

In 2021 heeft het Solar Team van TU/e een rijdend huis op zonne-energie gebouwd; Stella Vita. Op 10 september jl. is het voertuig gepresenteerd aan de buitenwereld en zondag 19 september is het Solar Team met Stella Vita naar Tarifa vertrokken, een reis van 3000 km. U kunt deze reis door Europa volgen op de website van het Solar Team Eindhoven.

Promo Solar Team TU Eindhoven: Stella VitaSHOW [Self-sustaining House On Wheels]

Zelfvoorzienend

Met Stella Vita wil Solar Team Eindhoven de transitie naar een duurzame toekomst in zowel energie als mobiliteit inspireren. Stella Vita is zelfvoorzienend in termen van energie en onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Dit laat zien dat rijden op zonne-energie veel mogelijkheden biedt. De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als leven.

Oplossen van energie- en mobiliteitsvraagstukken

Solar Team Eindhoven is een studenteninitiatief van de Technische Universiteit. Het initiële doel van Solar Team Eindhoven was om een consumentenauto op zonne-energie te ontwikkelen. De prijswinnende Stella’s zijn de inspiratiebron geweest voor Lightyear One, de eerste Nederlandse zonneauto voor de consumentenmarkt. Hiermee is dit eerste doel bereikt. Met Stella Vita wil het team nu opnieuw bijdragen aan het oplossen van energie- en mobiliteitsvraagstukken.

Solar Team Eindhoven team 2020-2021. foto: STE / Bart van Overbeeke

Fotografie: Bart van Overbeeke 

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers