Industrieel productontwerpen

Particle foams, zoals EPP, ETPU, EPE en EPS (airpop engineered air) bieden veel ontwerpvrijheid en een breed spectrum aan mogelijkheden voor product engineers bij het industrieel productontwerpen.

Industrieel productontwerpen | particle foams

Wanneer u als industrieel designer kiest voor particle foams dan kiest u voor een materiaal met een breed spectrum aan mogelijkheden. Voor het industrieel productontwerpen zijn de volgende materiaaleigenschappen van particle foams van grote toegevoegde waarde, zoals:

  • Volledige vormvrijheid voor het ontwerp van uw technisch product of halffabricaat
  • Gewichtsreductie
  • Optimale schokabsorptie, grote energieopname, voor een optimale bescherming
  • Goede thermische isolatie
  • Lichtgewicht en toch robuust
  • Duurzaam
  • Hygiënisch
  • Directe verwerking op productielijnen mogelijk
  • Aanzienlijke kostenbesparingen zowel voor het transport alsook in de logistieke processen van uw organisatie

Slimme productinnovaties en interessante besparingen

De particle foam engineers van HSV adviseren u graag en helpen u om slimme productinnovaties door te voeren en interessante besparingen te realiseren. Ontdek meer over de materiaaleigenschappen van particle foams en de branches waar particle foams van HSV veelvuldig worden toegepast. Een nieuw kunststofproduct ontwikkelen of redesign; dat begint bij een goed ontwerp.
Al in de beginfase van het productontwerp kunt u daarom een beroep doen op de particle foam engineers van HSV en een feasibility study aanvragen. Gebruik onderstaande button en vraag een gratis feasibility study aan.

 

Uw product optimaliseren | samengestelde producten

HSV is sterk in het ontwikkelen, produceren en assembleren van samengestelde producten met innovatieve waarde. Zowel in technische kunststoffen (PC/ABS, PA en dergelijke), eventueel gelakt, geassembleerd, verlijmd als in combinaties van EPS/EPP-schuim en thermoplasten. HSV is dè producent in Europa die harde kunststof delen succesvol met schuimdelen integreert, Project+, Let’s make it FIT oplossingen. Project+ staat gelijk aan het engineeren van meerwaarde voor onze klanten. Uw product optimaliseren en assemblage vereenvoudigen levert bijvoorbeeld directe kostenbesparingen op. Nu uw product optimaliseren? De Project+ engineers van HSV staat voor u klaar.

HSV is in het bezit van de ISO 9001:2015 en ISO-TS 16949:2016 certificaten.

Duurzaam produceren en circulaire economie | De bijdrage van HSV

Wanneer u als designer kiest voor particle foams bij HSV dan kiest u automatisch voor duurzaam produceren en voor een circulaire economie. HSV gaat zuinig om met onze hulpbronen, particle foams bestaan voor ca 98% uit lucht en 2% grondstof en heeft als organisatie een “zero-waste” policy. Tijdens de productie wordt er gebruik gemaakt van duurzame stoom en wij zijn volledig over op renewable energie. Daarnaast stimuleren wij het recyclen en hergebruik van particle foams en leveren wij als organisatie een actieve bijdrage aan een circulaire economie.

Aanvragen van een feasibility study

Time to market voor nieuwe producten en diensten is belangrijk. Dat vraagt om een goede aansluiting van het ontwikkelingsproces op de uiteindelijke realisatie van uw product. Met het aanvragen van een feasibility study kunt u de maakbaarheid van uw productontwerp snel laten toetsen en u heeft rechtstreeks contact met één van onze engineers.

Materiaal combinaties

Slim combineren

Door slim combineren van verschillende materiaalgroepen en productietechnologieën, is ons productspectrum breed en diep. We ontwerpen producten met extreme eigenschappen. Ze zijn extreem licht of extreem stijf. Of extreem lang of hoog, wat mede door speciale verbindingstechnieken mogelijk wordt.

Extreme eigenschappen

Door bijvoorbeeld het toepassen van koolstofvezel versterking ontwerpen we lichtgewicht constructiedelen die onder extreme omstandigheden hun werk moeten doen. We maken daarbij verschil tussen in- of uitwendige toepassing.

Onder één dak produceren wij combinaties van vaste kunststoffen en expandeerbare kunststoffen. Door toepassing van kunststof spuitgietproducten is het mogelijk dragende delen mee te ontwerpen in uw constructie.

Eindafwerking

Ook passen we als eindafwerkingn vinyl, textiel of andere kunststoflagen toe. Veelal in grotere series geeft dit de mogelijkheid om tot heel fraaie resultaten te komen.

Expandeerbare kunststoffen lenen zich verder uitstekend om te combineren met vacuvorm delen of met folies. Deze worden hetzij in de matrijs gevormd, hetzij extern gevormd en in de matrijs gebracht. Het levert bijvoorbeeld lokale versteviging of waterdichtheid op.

Bekijk de toepassingen

Het duurzame antwoord van HSV

Ontdek hoe onze korrels
uw business kunnen veranderen

Van autobumper tot logistieke keten

Meer lezen

Van ondervloer tot sporthelm

Meer lezen

Van luchtbehandelingssysteemtot airco-unit

Meer lezen

Van spouwmuur tot ondervloer

Meer lezen

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers