Voor de productie van producten, vormdelen en halffabricaten, gemaakt van expandeerbare kunststoffen, gebruikt HSV verschillende soorten granulaat/grondstoffen. Er zijn nu ook duurzame grondstoffen (recyclaat), zoals ARPRO 35 Ocean en ARPRO 5134 RE  beschikbaar.

Arpro 35 Ocean

Arpro 35 Ocean is geëxpandeerd polypropyleen (EPP) en bestaat uit 15% gerecycled maritiem industrieel afval. De grondstof wordt teruggewonnen via recycling en krijgt op die manier een tweede leven. Daarnaast draagt ARPRO 35 Ocean tijdens het productieproces bij aan een CO2-reductie van ca. 7%. Dat is beter voor het milieu en voor de circulaire economie. Waardevolle grondstoffen worden behouden en opnieuw ingezet.

Circulaire economie, klimaatdoelstellingen behalen

HSV zet zich in voor de circulaire economie en het reduceren van de CO2 footprint. Dit doen wij o.a. door inzet van duurzame stoom en stroom. Het aanbieden van gerecycled materiaal / recyclaat voor de productie van duurzame producten, vormdelen en halffabricaten. En het recyclen voor hergebruik. HSV denkt met organisaties mee om tot productoplossingen te komen die passen binnen de circulaire economie en gewenste klimaatdoelstellingen. Deze oplossingen worden toegepast in tal van branches, door heel Europa.

Recycling van geëxpandeerd polypropyleen

In dit informatieve artikel van JSP: “Auto-onderdelen gemaakt van verpakkingen“, wordt de recycling van geëxpandeerd polypropyleen uiteengezet.

Download:

Meer weten over ARPRO 35 Ocean? download dan de datasheet

Informatie aanvragen

Expandeerbare kunststoffen hebben zeer uiteenlopende eigenschappen. Bel +31 (0)318 648 999, zend een e-mail of gebruik onderstaande button. De particle foam engineers van HSV adviseren u graag over de juiste keuze voor de ontwikkeling en productie van uw product.