Wat is de feasibility study?

Een nieuw kunststofproduct ontwikkelen of redesign; dat begint bij een goed ontwerp.
Al in de beginfase van het productontwerp kunt u daarom een beroep doen op de particle foam engineers van HSV en een feasibility study aanvragen.

Of het nu een idee, schets of prototype betreft, met de feasibility study wordt de maakbaarheid van uw product geanalyseerd en getoetst. Tijdens deze study analyseren en beoordelen de engineers van HSV of uw productontwerp uitgevoerd kan worden in particle foams (EPS, EPP, ETPU e.d.), kunststofspuitgieten of met Project+, een combinatie van beide technieken. U ontvangt vrijblijvend advies, krijgt inzicht in de mogelijkheden voor uw product en/of halffabricaat en de benodigde doorlooptijd, voorzien van een eerste kostenindicatie.

Aanvragen van een feasibility study

Time to market voor nieuwe producten en diensten is belangrijk. Dat vraagt om een goede aansluiting van het ontwikkelingsproces op de uiteindelijke realisatie van uw product. Met het aanvragen van een feasibility study kunt u de maakbaarheid van uw productontwerp snel laten toetsen en u heeft rechtstreeks contact met één van onze engineers.

Een goede analyse verkort de doorlooptijd van uw product en draagt bij aan kostenefficiënte oplossingen in o.a. productie-, assemblage en binnen het logistieke proces.

Wanneer u in het bezit bent van uitgebreide informatie, bijvoorbeeld CAD-bestanden of prototypes, dan verwerken wij deze informatie in ons advies. Functionaliteit en design worden uiteraard bewaakt en u ontvangt een eerste kostenindicatie.

Het advies van HSV

Met ruim 55 jaar kennis en ervaring in particle foam engineering en kunststofspuitgieten (HSV-TMP) staan de engineers van HSV voor u klaar, om te komen tot het het beste resultaat. Tijdens het feasibility straject ontvangt u o.a. advies over:

  • Toepasbare materialen in particle foams, thermische kunststoffen en mogelijke additieven (zoals brandvertragend en UV-bestendig materiaal e.d.)  
  • Wanddiktes, toleranties, lossing en andere technische aspecten
  • Matrijsconstructie; één of meerdere caviteiten, type aanspuitsysteem
  • Productiemethodes, Project+ oplossingen en logistieke oplossingen

Wat u verder van ons mag verwachten:

  • U ontvangt een advies voorzien van een eerst kostenindicatie
  • Een servicegerichte en proactieve houding
  • U heeft snel inzicht in de maakbaarheid van uw product
  • De doorlooptijd van uw project wordt verkort, u ontvangt in een vroeg stadium advies

Vertrouwelijke behandeling

Alle aanvragen worden vertrouwelijk behandeld. Het behoort tot de mogelijkheden om een non disclosure agreement overeen te komen.

Feasibility study aanvragen

Wilt u een feasibility study aanvragen gebruik dan onderstaande button en vul uw aanvraag in. Uw aanvraag wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen en één van onze engineers neemt contact met u op.