Het engineeren van meerwaarde

Project+, Let's make it FIT from HSV two techniques one solution

Met Project+ is HSV dè eerste producent in Europa die spuitgietdelen succesvol integreert met schuimdelen.

Project+ van HSV staat voor het engineeren van meerwaarde voor onze klanten. Dit doen wij door naadloze integratie van kunststofspuitgiettechnologie [HSV Technical Moulded Parts nv] en partikelschuimtechnologie [HSV Packaging & Insulation nv].

Project+, let’s make it FIT levert u voordelen en interessante besparingen op

Project+ meest efficiënte oplossing

Aanpak Project+: In partnership met u wordt de meest efficiënte oplossing voor uw product gevonden. Slim innoveren, vereenvoudigen door in-lijn-assemblage en doeltreffende logistiek zijn daarin key. Project+ biedt u o.a. de volgende voordelen:

  • Kortere Time-to-Market
  • Een minimum aan componenten
  • Gewichtsbesparing
  • Lagere kosten
  • Een doeltreffender en efficiënte logistiek
  • Reductie van inkooprisico’s
  • Duurzame realisatie

Project+ is zowel geschikt voor de optimalisatie van uw productontwerp, alsook voor redesign van metaal naar kunststof.

Nu uw productontwerp optimaliseren? De Project+ engineers van HSV staan voor u klaar.

Project+, Let’s make it FIT
Ontwerpen op spuitgietdelen uniek in Europa

De werkwijze om te ontwerpen op spuitgietdelen die geïntegreerd zijn met delen van partikelschuim is uniek in Europa. De verklaring hiervoor is eenvoudig: er zijn nauwelijks bedrijven die beide expertises in huis hebben. In theorie zou deze werkwijze ook tussen twee verschillende bedrijven kunnen werken, alleen blijkt dat in de praktijk veel moeilijker. De reden hiervoor is dat de toleranties van de spuitgietdelen en de schuimdelen niet op elkaar aansluiten.

Daardoor is het, ook wanneer beide partijen zich aan de vereiste toleranties houden, heel moeilijk om componenten te maken waarin de spuitgietdelen en het geëxpandeerde schuim naadloos passend geïntegreerd zijn.

Bij HSV zeggen we: Let’s make it FIT. Met de aanwezige kennis komen de Project+ engineers van HSV wel tot de gewenste oplossing en sluiten de componenten naadloos op elkaar aan. Meer weten? Stel uw vraag direct aan één van de teamleden.

Project+ | Succesvol naadloos aansluiten

Project+ van HSV betekent voordeel voor u. Met Project+ kunt u – in nauwe samenwerking met HSV – gebruik maken van aanwezige expertise over kunststoftechnologieën, alsook de productie- en assemblagefaciliteiten, die HSV in huis voor u beschikbaar heeft.

Al deze ingrediënten dragen bij aan het naadloos aansluiten van kunststof spuitgietdelen en geëxpandeerd schuimdelen. Het draait namelijk niet om de toleranties, maar om de vraag of de delen daadwerkelijk en functioneel op elkaar aansluiten. Die kernvraag werken wij samen met u uit. Dat is een compleet andere benadering.

Project+ bij HSV u heeft één aanspreekpunt

Dat maakt deze oplossing zo krachtig: Met Project+ van HSV heeft u één aanspreekpunt. Wij overzien met onze gezamenlijke engineering het totaalplaatje en in partnership wordt een totaaloplossing ontwikkeld. Door de integratie van beide technieken, spuitgieten en particle foam moulding, worden de voordelen optimaal benut. Project+, let’s make it FIT. Dit is mogelijk dankzij meer dan honderd jaar engineerings-expertise aan één tafel, de Project+ engineers van HSV.

Project+ zeer relevant voor Eurpese OEMs

Onder Project+ zijn de eerste samengestelde producten voor klanten in de HVAC-industrie succesvol ontwikkeld. Project+ is echter ook relevant voor andere Europese OEM’s.

Project+ biedt veel kansen en voordelen

Project+ biedt veel kansen en voordelen voor een diversiteit aan toepassingen. Denk aan slimme productoplossingen voor land- & tuinbouw, vertical farming, urban mobility, meubelsector en in de aerospace-industrie, voor bijvoorbeeld de productie van vliegtuigstoelen.

Het is dan ook geen wonder dat de vraag naar Project+ groeit en wij steeds vaker aanvragen krijgen voor de optimalisatie van bestaande producten en om mee te denken bij de realisatie van nieuwe producten.

Thinktank workshop

Heeft u een ontwerpvraag, wilt u uw product optimaliseren en besparingen realiseren? Bel +31 (0) 318 – 648 999 en kom direct in contact met een van onze medewerkers of boek een ThinkTank workshop bij u op locatie.

De workshop is speciaal ontwikkeld voor: Technical directors, engineers, productontwerpers en inkopers. HSV biedt u hiermee de mogelijkheid om actuele productontwerpvraagstukken in te brengen en kennis op te doen over kunststoftechnologie.

U krijgt inzicht in de wereld van Project+ en matrijsgevormde kunststoffen en wat dit kan betekenen voor de ontwikkeling en productie van technische componenten en producten. Boekt u een workshop dan komt de ThinkTank voorrijden bij u op locatie. Dat betekent geen reistijd voor u, wel zo efficiënt.

Projectoverzicht

Een aantal Project+ referentieprojecten vindt u hier:

Behuizing ventilatie unit Twee technieken van HSV optimaal geïntegreerd. Dat levert de klant aanzienlijke besparingen op discover the hidden invention van HSVBehuizing & Wall Bracket Insert
ventilatie unit

HSV the particle foam engineers duurzame leverancier van productoplossingen. Engineering en productie van EPP, EPS, airpop engineered air en in-house hybride oplossingen in HVAC

In- & uitwendige behuizing plafondunit

HSV particle foams and hybrid solution for HVACBuizen en bochten balansventilatie 

Project+®, let’s make it FIT is een initiatief en samenwerking tussen HSV Technical Moulded Parts nv & HSV Packaging & Insulation nv.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers