Het engineeren van meerwaarde

HSV is dè producent in Europa die harde kunststof delen succesvol met schuimdelen integreert, hybride oplossingen.

Hybride staat gelijk aan het engineeren van meerwaarde voor onze klanten. Uw product optimaliseren en assemblage vereenvoudigen levert bijvoorbeeld directe kostenbesparingen op. Nu uw product optimaliseren? Het hybride team van HSV staat voor u klaar.

Ontwerpen op spuitgietdelen | Uniek in Europa

De werkwijze om te ontwerpen op spuitgietdelen die geïntegreerd zijn met delen van partikelschuim is uniek in Europa. De verklaring daarvoor is eenvoudig: er zijn nauwelijks bedrijven die beide expertises in eigen huis beschikbaar hebben. In theorie zou deze werkwijze ook tussen twee verschillende bedrijven kunnen werken, alleen blijkt dat in de praktijk veel moeilijker. De reden hiervoor is dat de toleranties van de harde delen en de schuimdelen niet op elkaar aansluiten. Daardoor is het, ook als beide partijen zich aan de vereiste toleranties houden, heel moeilijk om componenten te maken waarin de harde delen en het geëxpandeerde schuim naadloos passend zijn geïntegreerd.

Een specialisatie van HSV | Naadloos aansluiten kunststofdelen

HSV heeft beide expertises en de technieken in huis beschikbaar, dit is precies de reden waarom HSV succesvol is in het naadloos aansluiten van harde kunststof delen en geëxpandeerd schuim. Het draait namelijk niet om de toleranties, maar om de vraag of de delen daadwerkelijk en functioneel op elkaar aansluiten. Die kernvraag werk je samen uit. Dat is een compleet andere benadering.

U heeft bij HSV één aanspreekpunt

Dat maakt onze oplossing zo krachtig: U heeft bij HSV één aanspreekpunt. Wij overzien met onze gezamenlijke R&D het totaalplaatje en zorgen ervoor dat u de benodigde oplossing met perfect aansluitende delen krijgt. Dit is mogelijk dankzij meer dan honderd jaar engineerings-ervaring rond één tafel, het hybride team.

Hybride toepassingen zeer relevant voor Eurpese OEMs

Dat de eerste hybride toepassingen zijn ontwikkeld voor klanten in de Nederlandse HVAC-industrie, wil niet zeggen dat er binnen andere industrieën en buiten Nederland geen kansen liggen. Integendeel, dit verhaal is zeer relevant voor andere Europese OEMs. Dat bleek wel tijdens de grootste Europese vakbeurs voor dit vakgebied, de ISH in Frankfurt. Technici van de grote Duitse marktpartijen reageerden met belangstelling en enige verbazing: hoe krijgen ze dat in vredesnaam geïntegreerd? Die belangstelling geeft weer dat er nog een grote groei van de hybride toepassingen in Europa in het verschiet ligt.

Dit is des te meer het geval omdat er ook buiten de HVAC-industrie veel mogelijke toepassingen zijn: in de tuinbouw, de meubelsector en in de aerospace-industrie bijvoorbeeld, bij de productie van vliegtuigstoelen. De kansen voor onze hybride oplossingen zijn groot. Het is dan ook geen wonder dat deze activiteit snel groeit.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers