Meet the team: Ivo Ariëns | Technical Director

Mijn missie; Met een zo ideaal mogelijk ingerichte productieomgeving, voorzien van de laatste technieken en materialen, duurzame en optimale oplossingen voor onze klanten realiseren. 

U kunt Ivo bereiken via:
i.ariens@hsv.nl
+31 (0)318 648 999

Technical Director

Binnen mijn functie als Technical Director onderzoek ik, samen met mijn team, technologieën, materialen – bestaand en nieuw – én innovatieve productiemethodes om expandeerbare kunststoffen duurzaam te verwerken en werk ik aan de verdere professionalisering van HSV.

Aan de ene kant om het palet aan mogelijkheden en oplossingen die HSV haar klanten biedt verder uit te breiden, maar ook om het ontwerp van uw product te vertalen naar een maakbaar vormdeel, dat voldoet aan gewenste uitvoering en kwaliteit.

HSV meer dan 50 jaar ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring heeft HSV veel knowhow opgebouwd. Deze kennis van materialen, hun gedragingen en productiemethodes mag ik intern borgen en overdragen.  Voor de processtabilisatie en optimalisatie van onze productiefaciliteiten wordt o.a. de beschikbare en verzamelde data ingezet.

Maakbaarheid van het ontwerp

De particle foam engineers van HSV houden rekening met de keuzes van de ontwerper, je kunt niet zomaar iets wijzigen of weglaten uit het ontwerp of een re-design. Er wordt onderzoek gedaan naar de maakbaarheid van het ontwerp, daarbij wordt o.a. gekeken naar geometrie, toleranties, lossing, toepassingsgebied en de opbouw van de benodigde matrijs.

Materialen zoals PP en PS, beide thermoplasten, laten zich goed verwerken, maar de expandeerbare versies, EPP en EPS, reageren net even anders tijdens de verwerking. Om een product of technisch vormdeel in particle foam uit te voeren zijn er stelregels die in acht genomen moeten worden.

Heeft een ontwerper verschillende wanddiktes opgenomen, dan heeft dat effect op het matrijsontwerp, het vulproces, inrichting van luchtafvoer, stoomverdeling en koeling. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat stoomverdeling gemanipuleerd worden. Uiteraard zijn hier wel marges aan verbonden en soms moet een compromis gevonden worden.

De particle foam engineers van HSV adviseren u graag, daarbij wordt ook over de grens van bestaande mogelijkheden heen gekeken, daarin is onze organisatie onderscheidend. Wilt u de maakbaarheid van uw ontwerp toetsen? Vraag dan een Feasibility study aan.

Zelflerende organisatie

Mijn ervaring is dat een zelflerende organisatie, die van gebaande wegen durft te gaan, zich blijft ontwikkelen en waardevol is voor de klant. Naast expertise heeft HSV ook de middelen en faciliteiten beschikbaar om onderzoek te doen. Op die manier dragen de particle foam engineers van HSV bij aan de verdere optimalisatie en duurzame productinnovaties van onze klanten.  

Over Ivo

Ivo Ariëns [1969] is in 2016 bij the particle foam engineers van HSV van start gegaan als Operations Manager. Met zijn hbo-werktuigbouwkunde, post HBO bedrijfskundig management en jarenlange werkervaring in technische managementfuncties, heeft hij veel kennis van materialen en productietechnieken en draagt hij bij aan duurzame innovaties.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers