Meer dan 45 jaar toonaangevend

HSV Moulded Foams Group is al meer dan 45 jaar toonaangevend in de verwerking van expandeerbare kunststoffen, de zogenaamde partikelschuimen.

Wij zijn:

HSV the particle foam engineers

HSV Moulded Foams Group heeft werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, UK, Polen en Tsjechië. Wij produceren matrijsgevormde producten uit bijvoorbeeld EPS, EPP en EPE en vele technische varianten. Tot onze klantenkring behoren zowel vooraanstaande multinationale ondernemingen uit de witgoed-, de elektronica- de automobiel- en de apparatenindustrie alsook vele middelgrote bedrijven die voor een maatproduct bij ons helemaal aan het juiste adres zijn. Onze relaties vertellen ons dat wij flexibel zijn en dat we ons vak verstaan, onze wereld draait om U!

Productie en service door heel Europa

HSV Moulded Foams Group

HSV
Packaging & Insulation
NV Ede

HSV UK NL BE DE CZ PL

HSV Moulded Foams Group in getallen

 • 50 000 000
 • euro omzet
 • 4
 • werkmaatschappijen
 • 2
 • saleskantoren
 • 6
 • productielocaties
 • 285
 • Medewerkers
 • 11
 • enigineers
 • 4
 • CAD-naar-CNC freesmachines
 • 1
 • rapid proto station

Passie voor engineering

Om ons werk als engineers goed te kunnen doen hebben we goede mensen en goed gereedschap nodig.  Daarom werkt er een team van 11 engineers bij HSV, BSc en MSc, dit zijn uw co-creators. Wij werken met een Windchill portal voor eenvoudige data uitwisseling, we voeren moldflow en FEM analyses voor u uit. Wij beschikken over meerdere CAD2CNC frees stations. Wij werken uw product terug naar CAD, via reverse engineering.

Productie op maat

Productie op maat betekent dat wij geen vraag uit de weg gaan. Onze sales engineers zijn aanwezig in NL, PL, CZ, UK en D. Wij verwerken alle bekende grondstoffen EPS, EPP, EPE, ETPU, Piocelan, E-POR, ARCEL, HIPS, Suncolor en varianten.  Wij doen dit op machines die in grootte variëren van 400x300 tot 2.500x1.600mm waarbij onze energievoorziening veelal uit duurzamen bronnen afkomstig is. Wij passen spiegellas technieken toe om nog grotere producten te maken. Wij recyclen veel grondstoffen.

Excellente service

Wij passen ons aan uw leveringswensen aan. Just-in-time, kanban, data integratie, rolling forecast, vraagvoorspelling, warehousing. Wij kunnen onze datasystemen met de uwe koppelen. We beschikken over een eigen testlaboratorium waar we destructieve of duurtesten kunnen doen. Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd en wij voeren project management uit in de zin van PPAP, FMEA, HACCP.

Slechts 2% grondstof is nodig om een 100% product te maken uit onze geëxpandeerde kunststoffen. De overige 98% is niets anders dan gewone lucht. Dit zeer lage grondstoffengebruik geeft al aan dat onze grondstoffen bijzonder spaarzame materialen zijn.

Duurzaamheid Spaarzaam met Materiaal

98% lucht, 2% grondstof

Bovendien worden door middel van uitgekiende designs altijd materiaalzuinige ontwerpen ontwikkeld, waarbij niet meer grondstof wordt gebruikt dan voor de productfunctie strikt noodzakelijk is.  Met zo weinig grondstof zo’n groot effect bereiken is niet veel materialen gegeven.

Listige engineering levert producten op die u met een groen geweten kunt inzetten.

Ze besparen op energie, gewicht, breuk, schade, tijd, ruimte en CO2 uitstoot.
Overal ter wereld vertrouwt de maakindustrie, de food, de pharma, de automotive, de aviation op de innovatieve werking van partikelschuimen.

Recycling

Omdat onze materialen veelal van standaard kunststoffen zijn vervaardigd, zijn ze eenvoudig te recyclen. Nederland kent met 64% het hoogste inzamelpercentage voor EPS. Steeds meer gemeenten stellen op hun afvalstoffenwerf aparte inzameling voor EPS ter beschikking. Wij halen dat op en verwerken dat in nieuwe producten.

Steeds meer gemeenten worden aangesloten op het EPS inzamelingsnetwerk via onze branchevereniging Stybenex. Op deze gemeente werven wordt EPS afval uit verpakkingen apart ingezameld en aan betrokken bedrijven terug geleverd die het weer verwerken in nieuwe producten.

Partners

HSV the particle foam engineers Certified by Lloyd's
HSV the particle foam engineers, member of EUMEPS Power Parts
HSV the particle foam engineers, member of IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V.
HSV the particle foam engineers arpro approved
HSV the particle foam engineers, aangesloten bij Stybenex, vereniging van EPS fabrikanten
HSV the particle foam engineers. EPP forum
airpop engineered air, de nieuwe naam voor EPS. HSV the particle foam engineers

Direct contact met één van onze engineers?

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar en informeren u graag.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere: