Van opvulblokje tot een Airbus A 380,
partikelschuimen vinden overal hun weg.

Partikelschuimen kenmerken zich doordat ze licht zijn, ze robuust zijn, ze isoleren, schokken absorberen, aanloopkosten relatief laag zijn en doordat ze makkelijk te recyclen zijn.

Toepassing in technische constructies

In technische constructies brengen wij het beste van onze partikelschuimen bijeen. Ze lenen zich bij uitstek voor een combinatie van beschermen, isoleren en monteren. Uitsparingen, kanalen, componentopname, motoren, bekabeling combineert u efficiënt in één behuizing. Pas de sluitingen en verbindingen toe die uw ontwerp verder optimaliseren. Bespaar op ommanteling en kijk onder ‘kleuren en texturen’ voor mogelijkheden om de esthetische waarde te verhogen.

Bekijk alle projecten

Toepassing in Logistieke oplossingen

In de hedendaagse logistieke keten past u partikelschuimen toe in herbruikbare trays en bescherming van waardevolle halffabrikaten. Transport over langere afstanden is mogelijk door slimme vouwboxen toe te passen die retour volume verkleinen. Lichtgewicht, aantrekkelijk geprijsd , herbruikbaar en recylebaar.

Bekijk alle projecten

Toepassing in Isolerende producten

Partikelschuimen bestaan voor 98% uit lucht en lucht isoleert. Dit biedt een scala aan mogelijkheden om te koelen of om te verwarmen. De isolerende werking van partikelschuimen werd al eerder ontdekt door de food, de catering, de bouw, in de pharma en in de consumenten markt.

Bekijk projecten

Toepassing in Schokabsorptie, beschermen en verpakken

Partikelschuimen zijn excellente energieabsorbers. Dat geeft een prima uitgangspunt voor het ontwerpen van bodyprotectors, reddingsmiddelen, hoofdbescherming, bumpers, sidecrashpads, of transportsverpakkingen. EPS presteert beter in ‘single impact’ gevallen, bijvoorbeeld verpakking. EPP biedt weerstand aan multiple impacts en is geschikt voor autobumpers en helmen of ondervloeren van kunstgrasvelden

Bekijk alle projecten

Toepassing in Gewichtsbesparing

Overal waar gewicht van doorslaggevend belang is, spelen partikelschuimen een hoofdrol. Denk hierbij aan de luchtvaart en de automotive. Onze materiaal en materiaalcombinaties geven mogelijkheden versterkte delen en inserts toe te passen die ultiem lichte constructiedelen opleveren.

Bekijk alle projecten

Toepassing in Design en vorm

Door toepassen van kleuren en textuur op partikelschuimen zijn aantrekkelijke producten te ontwerpen. Door de lage begininvestering in matrijzen komt het terugverdienmoment snel in zicht.

Bekijk projecten

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers