Assemblage bij HSV – Innovatie in verbinden

Geautomatiseerd plaatsen van inserts in EPP-delen – LiteWWeight® zEPP

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking en met dank aan de heer Christian Busch Business Development Manager MM-Welding technology bij Bossard, ing. Ivo Ariens, Technical Director en Antwan Veldhuizen, Product Engineer en Torsten Kley, Key Account Manager bij HSV Packaging & Insulation NV, ook bekend als the particle foam engineers van HSV.

De heer Christian Busch steekt van wal; “Als Business Development Manager MM-Welding technology bij Bossard adviseer ik organisaties o.a. over verbindingstechnologie. HSV Packaging & Insulation NV is het eerste maakbedrijf is dat een innovatieve verbindingstechniek inzet voor het plaatsen van inserts in een standaard EPP-toepassing. Het gaat hier over LiteWWeight® zEPP, dat onderdeel is van een groter technologieplatform genaamd MultiMaterial-Welding [MM-Welding®].

Christian vervolgt; ” Torsten Kley bracht mij in contact met Ivo en Antwan van the particle foam engineers van HSV, toen zij zochten naar een oplossing om de verbinding tussen EPP-delen en inserts te optimaliseren.” “Bossard heeft de apparatuur en verbindingstechnologie beschikbaar om hoogwaardige verbindingen met een stabiele kwaliteit te realiseren. Zelfs tijdens het verbindingsproces wordt de kwaliteit van de verbinding al gemeten, met behulp van kunstmatige intelligentie en big data, dat maakt deze oplossing zeer interessant voor HSV haar klanten en werd ik getriggerd” vult Torsten verder aan. “U kunt zich voorstellen dat dit de nodige voordelen met zich meebrengt.” Daarover straks meer…”

The particle foam engineers van HSV Verbinding EPP-component d.m.v. LiteWWeight® zEPP en MM-Welding®-technologie The particle foam engineers van HSV Verbinding EPP-component d.m.v. LiteWWeight® zEPP en MM-Welding®-technologie The particle foam engineers van HSV Verbinding EPP-component d.m.v. LiteWWeight® zEPP en MM-Welding®-technologie

Voorbeeld: Verbinding insert met EPP-component d.m.v. LiteWWeight® zEPP en MM-Welding®-technologie

Christian Busch  Business Development Manager | MultiMaterial-WeldingHSV Packaging & Insulation NV is het eerste maakbedrijf is dat de innovatieve verbindingstechniek LiteWWeight® zEPP, inzet voor een standaard EPP-toepassing

Christian Busch
Business Development Manager | MM-Welding technology |  Bossard


Hoogwaardig verbinden van EPP-delen

Ivo Ariens, vervolgt: “Wij zochten voor één van onze klanten naar een oplossing die specifiek zou bijdragen aan het sneller en kwalitatief hoogwaardig plaatsen van inserts in EPP-delen, deze wordt aangebracht om EPP delen met andere materialen te kunnen verbinden. Daarnaast wilden wij het assemblageproces versnellen en vereenvoudigen. Torsten kwam deze innovatie op het spoor en is de initiator voor een eerste kennismaking met Christian en de introductie van deze noviteit. Na het uitvoeren van de nodige testen en experimenten was onze R&D-afdeling al snel overtuigd; De combinatie van MM-Welding®-technologie en LiteWWeight® zEPP, geeft HSV de mogelijkheid om inserts nog efficiënter te verbinden met EPP-vormdelen.”

Bekijk de video en ontdek hoe het werktVoordelen voor onze klanten

“Daarnaast levert het significante besparingen op in het complete assemblageproces. Dit vertaalt zich in een aantal interessante voordelen voor onze klanten, waaronder; kostenreductie, verbetering van het uiteindelijke product en deze technologie biedt engineers en productontwerpers meer ontwerpvrijheid.”

                        ✓ Kostenreductie

                        ✓ Productverbetering

                        ✓ Meer ontwerpvrijheid

De MM-Welding®-technologie en LiteWWeight® zEPP, geeft HSV de mogelijkheid om inserts nog efficiënter te verbinden met EPP-vormdelen. Daarnaast levert het significante besparingen op in het complete assemblageproces

Product Engineer Antwan Veldhuizen vult aan; “De verbinding die met deze techniek gerealiseerd wordt is aanzienlijk sterker, in vergelijk met sommige andere bevestigingsmethoden. Ook draagt het bij aan tolerantiecompensatie zonder voorpositionering.

Voordelen, ten opzichte van conventionele bevestigingsmethoden:

Voordelen voor klanten van HSV PI MMW zEPP verbindingen

Met behulp van een statistische controle [SmartSolutions] vinden al tijdens het verbindingsproces metingen plaats die de kwaliteit van elke binding waarborgt. Daarnaast is de verwerking schoon, voorbehandeling van de oppervlakken of inzet van extra materialen is overbodig, daardoor is er nagenoeg geen afval en dat is beter voor het milieu.”

SmartSolutions

Bron: mm-welding

“Om de kwaliteitsmetingen uit te voeren wordt gebruik gemaakt van SmartSolutions.” Christian legt uit: “Smart Solutions biedt de mogelijkheid om op 100% van de geproduceerde delen kwaliteitscontrole uit te voeren en het levert waardevolle en bruikbare inzichten op. De applicatie is gebaseerd op machine learning en zet productiegegevens in realtime om, met behulp van kunstmatige intelligentie en big data. Deze werkwijze elimineert de noodzaak van destructief testen.”

“De verbinding die met deze techniek gerealiseerd wordt is aanzienlijk sterker.
Tijdens het verbindingsproces wordt de kwaliteit van elke binding gewaarborgd”

Inmiddels is de machine in gebruik genomen door de afdeling assemblage, in onze productielocatie in Ede.

De assembleurs hebben een training gevolgd en de eerste EPP-delen en inserts zijn met behulp van de MM-Welding®-technologie verbonden.

Assembleurs volgen training MM-Welding®

“Wij ervaren nu al de positieve effecten. De verbindingen zijn stabiel van kwaliteit en bezitten een sterke fixatie, de afvalstroom is gereduceerd en het proces is efficiënter ingericht,” reageert Ivo enthousiast.

Efficiënt assembleren

Heeft u na het lezen van dit artikel een vraag over efficiënt assembleren van particle foam delen of wilt u de maakbaarheid van uw product onderzoeken?

De particle foam engineers staan voor u klaar en denken graag met u mee om te komen tot de meest ideale oplossing voor uw product of vormdeel. Gebruik onderstaande button en vraag een gratis feasibility study aan. Uw aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld.

Tijdens de feasibility study wordt er o.a. gekeken naar doorlooptijd en kostenefficiënte oplossingen binnen het productie-, assemblage- en het logistieke proces. 

Meer over MM-Welding®-technologie

De MM-Welding®-technologie is een innovatieve bevestigingstechnologie die ultrasone energie gebruikt om in poreuze materialen een positieve en niet-positieve verbinding te vormen. Gebaseerd op de geavanceerde MM-W-procestechnologie is er een specifieke oplossingen ontwikkeld om EPP-vormdelen te kunnen verbinden met inserts. Voor het aansluiten van componenten wordt een B. pen- of hulsachtige vorm gebruikt, hierdoor ontstaat een snelle en sterke fixatie.

Downloads

Technical Datasheet


Flyer

Of bekijk de video en krijg een indruk:

Deze technologie wordt ook toegepast andere industrieën (bijvoorbeeld de medische en meubelindustrie) en is geschikt voor het verbinden van particle foam delen plaatwerkconstructie, sandwichmaterialen, spuitgiet- en geperste onderdelen.

Terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

Whirlpool kiest voor HSV the particle foam engineers
Philips kiest voor HSV the particle foam engineers
Bentley kiest voor HSV the particle foam engineers
Bosch kiest voor HSV the particle foam engineers
VW kiest voor HSV the particle foam engineers
Vasco kiest voor HSV the particle foam engineers
Vaillant kiest voor HSV the particle foam engineers
Remeha kiest voor HSV the particle foam engineers
Pelzer kiest voor HSV the particle foam engineers
Nefit kiest voor HSV the particle foam engineers
Marine Harvest kiest voor HSV the particle foam engineers
Magna kiest voor HSV the particle foam engineers
Landrover Jaguar kiest voor HSV the particle foam engineers
Johnson Controls kiest voor HSV the particle foam engineers
Inventum kiest voor HSV the particle foam engineers
Intergas kiest voor HSV the particle foam engineers
Indisit kiest voor HSV the particle foam engineers
Faurecia kiest voor HSV the particle foam engineers
Electrolux kiest voor HSV the particle foam engineers
Buderus kiest voor HSV the particle foam engineers
Audi kiest voor HSV the particle foam engineers
SolvisBen
HSV the particle foam engineers, supplier of balmoral
M&G Customer is customer HSV the particle foam engineers

Wilt u vrijblijvend meer informatie?

Neem contact op met een van onze engineers